bluewingfires

Alla inlägg den 25 september 2010

Av Tina - 25 september 2010 11:33


Extra extra inflikning på em. idag...BW:s Get Freaky med matte Isabella som gjorde debuten i lydnads tävling idag med storslam Klass 1 1:pris 1 placering av 5 på 190.5 p vid Laxå BK,,sååå himla bra..Det har faktiskt bara varit ett team i  3 månader !!! STORT GRATTIS !!!

Läs mer i deras blogg här: http://vovvarnaslya.bloggplatsen.se/2010/09/25/

 

  

Här är de i alla fall på purfärsk bild!

 

NU till mer trevligheter,,både födelsedagskalas och "Kaktävling" .

Nu har alltså även Joy Of Baking kullen fyllt år,,,deras allra första år har gått om dem  STORT GRATTIS allihopa igen !!!


  


Jag har fått in en del mail o lite mer info om de små liven o det verkar som alla är jättenöjda o glada hittills med dem. Orädda i miljöer, underlag, och energiska. Energin får tänkas på att hållas på rätt nivå  Blandat sociala är de, en del helglada i alla människor, de flesta är sociala men inte överdrivet intresserade.  ALLA verkar vara lättlärda, mycket intresserade och villiga till vilket arbete som än förväntas, och duktiga i nosarbeten av olika slag.

En del börjat visa fingret i vissa jaktsituationer, cyklister, vilt, men de jobbar självklart med detta och för dem är DETTA en av de viktigaste träningar för framtiden JUST NU och det gör de.


De allra flesta har haft en brajakt/ kamplust från början, somliga vill visserligen "äga" trasan o busar runt ett tag med den o tränar på att inte göra det. De som berättat mailat hittills har inte visat reaktioner på skott på brukshundklubbarna , peppar, peppar,,regelbundenhet, regelbundenhet   


Genomgående är det kan man säga, hundar som gärna vill styra o ställa och " så visar några "resursvaktet" mot andra hundar (generellt lite mer än någon annan kull hos oss ) ..men trägen vinner alltid  


Jag tror att med den energi och vilja som de verkar ha, så kan gå riktigt långt  med sina "Kakor"speciellt då det verkar som ni ägare är flitiga, tränar o söker lärdom för fullt, speciellt ni som är ny i detta, den som söker han finner... 


 Det som är extra kul för oss är att alla verkar vara villiga och ha som mål att konkkurrera så småningom   Nästa år börjar det nog hända lite grejer,,,så passa er där ute, kan nog flyga fram en o annan Blåwinge då   


  


Debuten för Marre och Lennart - appell spår = uppflyttning   


  


BW:s Marble Cake 1 år:-)


 I Edsbyn däremot mognade man tidigt hihihi   ,,,men han e ju som känd lite "galen" den hussen vad det än gäller  och med allt vad sporta heter!!!

STORT GRATTIS till Lennart o Marre   


 Lennart är erfaren och ser till att inte starta förrän han känns trygg på träning. Att misslyckas med en uppflyttning eller ett första pris pga. av en oförutsedd händelse el. missuppfattning kan ju självklart uppstå, men en trygghet måste finnas i stuationen så att man kan ge en så här ung hund en skitskoj tävlingserfarenhet för framtiden.

Framför allt tycker jag att det moment som ska vara riktigt tryggt på träning innan start är att man har en säker hund på platsliggningen på träningen så inget tokigt händer i onödan för hunden och för andras hundar på tävlingen. Allt för många hundar får problem om otrevligheter händer i det momentet tyvärr.

Det ska va´kul att tävla speciellt för hunden.. som inte bestämmer själv  



Ja vi här hemma är verkligen glada över det ni mailat om dem,,Vi är sååå glada över er alla 9 hundägare, TACK!!!


En som verkar vara riktigt fin i showringen fortfarande är BW:s Rocky Road som ställs ut lite då o då mellan räddningen o agilityn JÄTTEKUL!!! Förra helgen  fick han 1 HP i Sortland igen ,,,en riktig Norsk Guldklimp med sin duktiga matte Marthe   


  


BW:s Rocky Road 1 år


Fick även bild på en 1 årig BW:s A Piece Of Cake   "Peace"


  


..och en Cream Cake "Kaka" med sin bästa 1 års present "svinet"  


  


Den som hade det allra största kalaset tror jag är "Puppe" BW:s Spooky Cookie med alla sina vänner där hemma se själva,,även om en del ser mer eller mindre glada ut   den som väntar på något gott så....;-)!


  

 Häärliga bilder fick man,,vill gärna ha fler på 1 åringar, fick inga bilder  i några mail ,,och jag är bildfettischist ...heter det så???


Nu går de långt om med bloggandet igen,,,sånt här går i skov för mig,,verkligen lika illa som det var då man var ung o skulle försöka sig på att skriva dagbok,,,det höll i ca 1 mån månad för mig..inte bättre med bloggandet heller när det handlar om mig o mitt  o så blir det sååå mycket på en gång här  


Vi själva tränar i alla fall på,,Lizzie för 3:an men även uppletande har vi i fokus. Gnizta i appell lydnad blandat med 1:an, 2a:ns lydnad och spåret   


Tosca som brukar spåra med koncentration har senaste månaden även hon "fladdrat" hit o dit, precis som Gnizta gjort,,nästan? HOn har iofs snörvlat då o då med ibland flera dagars mellanrum o inte alls så man tänler att hon kan ha noskvalster,,,dessutom har ju INGEN annan snörvlat här hemma så vi har inte behandlat heller.

Men nu fick de i alla fall (alla 4:a) börja med interceptor och herreguuud vad Lizzie snörvlade i går kväll. Kanske hon haft kvalster också heeela tiden men inte visat på reaktion förrän de börjar dö o röra på sig där i "snoken".

Jag hoppas det blir bättre för alla vovvar hemma nu.."Att Gnizta börjar spåra som en gudinna med fokus utan virr heeela tiden, Tosca blir som hon alltid varit i spåret och Lizzie kanske slutar stanna upp o glo o vänta på nytt kommando i uppletnadet resten av hennes liv  ???  


Oooops, nu vaknade jag visst, men drömma kan man ju alltid   Helst klart är även Lizzie besvärad nu när tabletterna verkar, så vi får se om det blir "rent i gångarna" efter behandling o vad som händer.   


Borre och Jussi har levt som ett par i 1 v nu,,och de kommer tilll klarhet från klarhet med varandra hela tiden. Han har lyxigt värre som får vara med husse på jobbet hela dagarna också,,och Borre sköter sig prima   


Tjingeling i stugorna! (ps håller tummarna hårt för Blåwinge idag :-D  

Presentation


Uppfödning i liten skala med inriktning på arbetande Aussies

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards