bluewingfires

Alla inlägg den 25 januari 2010

Av Tina - 25 januari 2010 20:13


Funderar på allt möjligt just nu,,,,

Vi Människor har ju skilda personligheter,,trots att föräldrar och uppväxt är densamma. Lika med våra hundar, samma ras, samma uppväxt och även samma föräldrar,,,Ganska otroligt om man riktigt tänker efter...Detsamma med utseenden trots samma föräldrar,,,Byt ut näsan i fejjan till syrrans näsa och vips så ser du helt annorlunda ut. Jag vet, jag har gjort det, bytt ut min,,men med hjälp av datorn såklart;-)

Åter till hundar, Jag har på något vis alltid haft en "samlad" hund att träna,,samlad på gott och ont,,men jag törs nog säga att jag kan den typen bäst, om jag skall tala i klarspråk. Jag hinner helt enkelt med i deras sätt att tänka och handla. 


 Nu har jag ju ett barnbarn (Gnizta) till min första Aussietik Winga, för övrigt är alltså Gnizta min Lizzies dotter. Både Winga och Lizzie är samlade kan jag tycka.


Gnizta däremot är som flera vet förvisso ganska samlad vid träning men med mycket sämre tålamod i stadgan. Hon har däremot en mycket bättre fantasi till att prova sig fram för att försöka komma på vad matte vill att hon skall göra...Men fokuset blir kortare kan man säga, hon är såå ivrig att göra allt bra och rätt för att jobba för mig, men det kan bli så j--dra fel,,för matte måste ju också tajma bättre & snabbare ( matchar inte riktigt att få en sån hund i hand nu då man ju blir äldre och segare i uppmärksamhet och handling själv hehehe ")


     


Alla är de härliga men olika individer och Jag är en av dem som har turen att kunna ha hundar omkring mig,,,Gnizta är bara så helt underbart villig att arbeta för mig,,Hon blir överlycklig & så stolt då jag säger ordet BRA!!!

Lizzie med sin stolta självsäkra attityd och värdighet får mig att känna, Vi fixar det här ihop, var lugn   . Jag måste hålla tummarna hårt, men för Lizzie räcker det med att bära svansen i topp  


     


  

Självklart älskar man alla sina hundar massor, Gniztas utstrålning gör mig extra "vardagligt "glad på något sätt, hennes karisma för mig säger Carpe Diem,,Fånga dagen, för hela livet leker,,känner du inte det matte   :-) Dessutom tror hon gott om allt och alla..(  men det kan jag bli gaaalen på när vi får besök,,,överdrivet flamsig är då precis vad hon är...Grrr!


Hon är vild och gaaalen på flera sätt...Och har alltid varit!


     


Skall nog få hyffsad ordning på henne hoppas vi,,Känns som hon inte förrän nu börjar mogna för träning mer seriöst. Hemma i köket går det ju bra, hihihi     

Usch,, nu blev det ett dryygt inlägg,,bara skönt att skriva av sig om ditt och datt i alla fall..

Nu stupar jag mot bädden,,men först en bild på en person av de som alltid får mig att skratta gott då vi ses,,,Helge,,Här buktalar han för Håkan på sängkanten, som inte vill vakna  på nyårsdagen...Lite trött av någon anledning   

  

  

ps..glömde berätta att H. bilar upp golvet på toan för fullt,,,en läcka!!!,,,HUR KUL???

Det är ju som en " fis"i rymden om man jämför med den förskräckliga katastrofen som hänt på Haiti,,,Finns inga ord för detta!


I morgon är en ny dag


Vi hörs och kanske syns..

Tina & co

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Uppfödning i liten skala med inriktning på arbetande Aussies

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards